Paraidrett

NTN´s parakomité

NTN har satt ned en egen parakomité. Komiteens arbeid er å hjelpe til med å tilrettelegge Taekwon-Do for ulike funksjonsnedsettelser. Både utøvere, foreldre og trenere kan ta kontakt med komiteen for innspill og råd.

Lurer du på noe rundt paraidrett hos oss? Ta kontakt med Gunnar Rugsveen på gunnar@ntkd.no så henviser han deg videre til en av komiteens medlemmer som har kompetanse rundt din utfordring. 

Leder - Torfinn Katla Opedal

Torfinn er leder av NTN´s parakomite. Han innehar sort belte 3. dan og har gjennom en årrekke arrangert kurs innenfor paraidrett. Torfinn er selv blind og bruker rullestol. 

Medlem - Finn Håkon Solli

Finn Håkon innehar 2. dan sort belte og er lærer på Peder Morset Folkehøgskole. 

Medlem - Sigrun Sletner

Sigrun innehar 2. dan sort belte og er lærer ved Peder Morset Folkehøgskole. 

Medlem - Ståle Pedersen

Ståle innehar 2. dan sort belte. Han er selv døv og har mye kunnskap og kompetanse innenfor tilrettelegging av Taekwon-Do trening for personer med nedsatt hørsel. Han har også erfaring fra å delta i konkurranser som døv utøver.

Medlem - Espen Folkedal

Espen innehar 2. dan sort belte er instruktør i Bergen Taekwon-Do klubb og har over 8 år undervist en blind elev. 

Taekwon-Do fra rullestol

Torfinn Katla Opedal har over mange år tilpasset alle Taekwon-Do mønstrene opp til sort belte fra rullestol (Chon-Ji til Choong-Mo). Et imponerende arbeid som mange vil kunne dra nytte av. 

Paraidrett

I Taekwon-Do handler det om å utvikle seg selv, både mentalt og fysisk. Det er en svært variert idrett, hvor det er rom for tilpasninger. Derfor jobber vi i NTN hele tiden med å tilby Taekwon-Do for "alle".

Blant annet har Torfinn Katla Opedal fra Tønsberg Taekwon-Do klubb utarbeidet versjoner av mønstrene i Taekwon-Do, tilpasset rullestolbrukere. Han har også tilpasset firevendinger med spark, og byttet ut sparkene med håndteknikker. Se filmer av dette på vår Youtube-kanal: National Taekwon-Do Norway

Har du lyst til å prøve Taekwon-Do? Ta kontakt med din lokale klubb! 

Finn din klubb

Finn nærmeste klubb